Tisztelt Érdeklődők! A 2018-as aukciós kampányunk lezárult. További ingatlanjainkat a www.recovery-ingatlan.hu oldalon találják meg. Üdvözlettel: Aukciós Csapat

Regisztráció és ellenőrzés

Az aukción való részvételhez a honlapon Regisztrálnia kell, ehhez meg kell nyomnia a „Regisztráció" gombot és ki kell töltenie a kért adatokat. Amennyiben a regisztrációs lapot kitöltötte és elküldte az adatokat, regisztrációra irányuló kérése 96 órán belül feldolgozásra kerül. A regisztrációra irányuló kérésének megküldése után adatait a CIB Bank Zrt. belső banki gyakorlatának megfelelően ellenőrzi (pl. hogy pénzmosással kapcsolatos tevékenységet folytat-e, csődeljárás alatt áll-e, kapcsolatban áll-e nem fizető adósokkal vagy más olyan személyekkel, akiket a CIB Bank Zrt. nem talál megfelelőnek a szerződéskötésre), és ha az ellenőrzés negatív eredménnyel zárul, akkor fenntartjuk a jogot, hogy regisztrációját indoklás nélkül megtagadjuk. Amennyiben az adatok ellenőrzése pozitív eredménnyel zárul, regisztrációját véglegesítjük és megküldjük Önnek a érvényesítő e-mailt. Ezt követően felhasználónevével és jelszavával beléphet a weboldalra és feliratkozhat bármelyik ingatlan személyes megtekintésére, regisztrálhat nyílt napra, ajánlatot tehet, ingatlan információkat és szerződéses okiratokat tölthet le.


Ingatlanközvetítő

Amikor kitölti a regisztrációs űrlapot, jeleznie kell, hogy ingatlanközvetítő révén ismerte-e meg a honlapot, az aukciót valamint az abban szereplő bármely ingatlant. Kérjük, hogy a regisztrációs oldalon, az erre vonatkozó részt pipálja ki, majd az alatta legördülő listából válassza ki, mely közvetítővel áll kapcsolatban. A közvetítő megjelölése Önnek semmilyen költséggel vagy kötelezettséggel nem jár. Ha ingatlanközvetítőn keresztül ismerte meg az aukciót/adott ingatlant, és erről nem tájékoztat bennünket, úgy meghosszabbíthatja regisztrációja jóváhagyási folyamatát, illetve nyertes licit esetén az ajánlatának az elfogadási procedúráját.Villám Ár

Amennyiben Ön egy adott ingatlan iránt komoly érdeklődést mutat, az ingatlant előre megszabott áron a „Villám Ár” gomb megnyomásával ’kiveheti’ az aukcióból. Ezt akkor érdemes kihasználni, ha biztosan szeretné megvásárolni az ingatlant de attól tart, hogy az aukció során jelentősen növekedni fog az ár. A villám áras licitálás az Ajánlattevőt kötelezi az ingatlan megvételére, ellenkező esetben valamennyi a Tulajdonos vagy a CIB Bank Zrt. által szervezett aukcióból kizárásra kerül. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ingatlan csak akkor kerül ki az aukcióból, ha a Tulajdonos döntéshozó testületei pozitív döntést hoztak az adott ingatlan értékesítése vonatkozásában. A „Villám Ár” gomb kizárólag egy adott időszakban lesz elérhető, amit az adott ingatlan adatlapján a képek alatti számláló indikál. Amennyiben érdekli a villám áron történő vételi lehetőség kérjük, hogy vegye figyelembe, hogy 96 órára van szükségünk arra, hogy regisztrációjáról meghozzuk a döntést.


Tájékoztató és a vonatkozó okiratok

Az ingatlanok adatlapján letöltheti az adott ingatlanhoz tartozó okiratcsomagot (melynek feltétele a sikeres regisztráció és a honlapra való bejelentkezés), amely tartalmazza az ingatlan műszaki leírását, az adásvételi szerződés mintát, az energetikai tanúsítványt, bérleti szerződéseket (ha vannak), tulajdoni lapot, és egyéb más dokumentumokat.


Ajánlattétel

Ha Ön sikeresen regisztrált a honlapon, ajánlatot tehet bármelyik az aukción aktív állapotban lévő ingatlanra (ezt visszaszámláló jelzi az adott ingatlan adatlapján). Amíg az aukció él, Ön úgy tehet ajánlatot, hogy a kiválasztott ingatlan adatlapján megnyomja a ’Villám Ár’ illetve a ’Licitálok’ gombot attól függően, hogy az aukció melyik fázisában van.

Amennyiben az adatlapon a ’Villám Ár’ gombot látja, úgy csak az adott áron van lehetősége ajánlatot tenni. Amennyiben az adatlapon a ’Licitálok’ gombot látja, úgy a gomb megnyomása után az előre beállított licitlépcsők mértékével növelheti az ajánlatát. Újabb licit megtétele kizárólag az éppen legmagasabb licitet meghaladó összeg megajánlásával lehetséges.

Saját belépési azonosítója és jelszava használatával, amikor belép a weblapra és licitál, látni fogja, hogy ajánlata jelenleg a legmagasabb, vagy más ajánlattevő, újabb, magasabb ajánlattétellel túllépte azt. A kikiáltási árnál magasabb ajánlat megtétele nem garantálja, hogy Ön lesz a nyertes licitáló az aukción. Minden ingatlan esetében a Tulajdonos egyoldalúan meghatározta a „Reserve Ár”-at, azaz azt a vételár összeget, amelyen hajlandó megfontolni az ingatlan értékesítését. Amennyiben egy ajánlat eléri ezt a meghatározott árszintet, meg fog jelenni az oldalon a „Reserve Ár Elérve" felirat.


Legmagasabb Ajánlat Megajánlása

Miután bezárult a licitálás egy adott ingatlanra, megjelenik a Licitálás gomb helyén egy „Legmagasabb ajánlatot megadom” gomb. Ennek a gombnak az a funkciója, hogy ha egy regisztrált felhasználó úgy dönt, hogy ő is hajlandó lenne megadni a záráskor érvényes legmagasabb licit szintjét az ingatlanért, megajánlhatja ugyanazt az összeget. Így abban az esetben ha az első helyezett licitáló visszalépne a vásárlástól (ezzel kizárva magát valamennyi jövőbeni a Tulajdonos vagy a CIB Bank Zrt. által szervezett aukcióból), a „Legmagasabb ajánlatot megadom” gombot először kattintó felhasználó vásárolhatja meg az ingatlant.


Finanszírozás

A „Finanszírozás” fülre kattintva találhat elérhetőséget a CIB Bank Zrt. finanszírozási témában illetékes kollégáihoz, akiktől bővebb tájékoztatást kaphat. Lehetőség van finanszírozás igénybe vételére, de az aukció természetéből fakadóan a vevő jelöltnek nem minden esetben lesz lehetősége az adott határidőkbe beleférni, ha a hitel elbírálást nem indította el kellő időben (a licit leütése előtt) így minden esetben kérjük, akkor licitáljon, ha az esetleges negatív hitelbírálat után más forrásból is ki tudja egyenlíteni a vállalt árat.


További kérdések

Kérjük, olvassák el a GYIK fejezetet is! Amennyiben további felvilágosításra van szükségük, a ’Kapcsolat’ fül alatt vehetik fel velünk a kapcsolatot.