Kedves Érdeklõdõink, a következõ aukció kezdete 2018 szeptember 3, amikor 50-60 újabb ingatlan kerül feltöltésre. A regisztrációs felületünk továbbra is elérhetõ, amin keresztül minden felhasználónkat tájékoztatni fogjuk a további részletekrõl.

Regisztráció és ellenőrzés

Az árverésen való részvételhez a honlapon Regisztrálnia kell, ehhez meg kell nyomnia a „Regisztráció" gombot és ki kell töltenie a kért adatokat. Amennyiben a regisztrációs lapot kitöltötte és elküldte az adatokat, regisztrációja 96 órán belül feldolgozásra kerül. Regisztráció után adatait a CIB Bank belső banki gyakorlatának megfelelően ellenőrzi (pl. hogy pénzmosással kapcsolatos tevékenységet folytat-e, csődeljárás alatt áll-e, kapcsolatban áll-e nem fizető adósokkal vagy más olyan személyekkel, akiket a CIB Bank nem talál megfelelőnek a szerződéskötésre), és ha az ellenőrzés negatív eredménnyel zárul, akkor fenntartjuk a jogot, hogy regisztrációját megtagadjuk. Amennyiben az adatok ellenőrzése pozitív eredménnyel zárul, akkor teljes hozzáférést kap. Felhasználónevével és jelszavával beléphet az oldalra és feliratkozhat bármelyik ingatlan személyes megtekintésére, regisztrálhat Nyílt Napra, ajánlatot tehet, ingatlan információkat és szerződéses okiratokat tölthet le.


Ajánló Ingatlan Közvetítő

Amikor kitölti a regisztrációs űrlapot, jeleznie kell, hogy ingatlan közvetítő révén ismerte-e meg a honlapot, az aukciót valamint az abban szereplő bármely ingatlant. A regisztrációs oldalon, az erre vonatkozó részt pipálja ki, majd az alatta legördülő listából válassza ki, mely közvetítővel van kapcsolatban. Közvetítő megjelölése Önnek semmilyen költséggel vagy kötelezettséggel nem jár. Ha ingatlanközvetítőn keresztül ismerte meg az aukciót, és erről nem tájékoztat bennünket, meghosszabbíthatja regisztrációja jóváhagyási folyamatát, illetve nyertes licit esetén az ajánlatának az elfogadási procedúráját.


Az ingatlan megtekintése

Minden esetben az adott ingatlan adatlapján található munkatársat kell keresni az időpontfoglalással kapcsolatban.

Az ingatlan típusától valamint az érdeklődés mértékétől függően előfordulhat, hogy Árverező egy adott időpontban tudja csak biztosítani a megtekintést, amit az ingatlan adatlapján ’Nyílt nap’ megnevezés alatt közzé teszünk. A megtekintés feltétele az előzetes regisztráció, illetve a munkatársunknál történő bejelentkezés, ezen feltételek teljesülése nélkül a megtekintést nem tudjuk biztosítani.

Amennyiben nem tettünk közzé időpontot ’Nyílt nap’ fomájában, úgy munkatársunknál kérhet időpontot egy egyedi, személyes megtekintésre a következő feltételek mentén: az ingatlanok megtekintésére hétköznaponként reggel 8:00 és délután 16:00 óra között van lehetőség, illetve az időpont javaslatot 48 órával előre kell jelezni az adott ingatlant kezelő kolléga részére. Egyedi esetekben akár hétvégi megtekintés is kérhető. Amint az időpontot kollégánkkal leegyeztette, már csak a helyszínre kell érkeznie, és az előre megbeszélt időpontban várni fogjuk. Amennyiben azonban mégsem tudna megjelenni az előre leegyeztetett időpontban, kéjük, hogy mielőbb értesítse munkatársunkat.


Villám Ár

Amennyiben Ön egy adott ingatlan iránt komoly érdeklődést mutat, az ingatlant előre megszabott áron a Villám Ár funkcióval ’kiveheti’ az árverésből. Ezt akkor érdemes kihasználni, ha biztosan szeretné megvásárolni az ingatlant de attól tart, hogy az árverés során jelentősen növekedni fog az ár. A Villámáras licitálás a felhasználót kötelezi az ingatlan megvételére, ellenkező esetben valamennyi CIB Ingatlan Aukcióból kizárásra kerül. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ingatlan csak akkor kerül ki az árverésből, ha a Villám Ár funkcióval tett ajánlat érvényesítése megtörtént, a 2% Ajánlati Biztosíték Díj befizetésre került és ajánlatát a CIB Bank Döntéshozó Bizottsága elfogadta. A Villám Ár funkció kizárólag egy adott időszakban lesz elérhető, amit az adott ingatlan adatlapján a képek alatti számláló indikál. Amennyiben a Villám Ár vételi lehetőség érdekli, kérjük, hogy vegye figyelembe, hogy 96 órára van szükségünk, annak érdekében, hogy regisztrációját feldolgozzuk és annak sikerességét követően jelszót küldjünk Önnek.


Mi a különbség a Villám ár és a Licit gombok között?

Minden a weboldalra feltöltött ingatlan két hetet tölt el az oldalon. Az első héten villámáron lehet megvásárolni, ami a korábban hirdetett nettó eladási árhoz képest egy jelentősen kedvezőbb ár. Amennyiben az ingatlan nem kelt volna el a villámáron az első héten, Árverező tovább csökkenti az árat, ezzel megkezdve a második hetes periódust. Ekkor új visszaszámlálás kezdődik és a ’Villám Ár’ gomb átvált ’Licit’ gombra ezzel kezdetét veszi a klasszikus licit, amelyben az előre beállított licitlépcsők mértékével növelhető az ajánlott ár.

Az alábbi ábra szemlélteti a folyamatot:


Tájékoztató és a vonatkozó okiratok

Jellemzően minden ingatlanhoz letölthet egy okiratcsomagot (melynek feltétele, hogy be legyen jelentkezve a honlapra), amelyben szerepel egy tájékoztató az ingatlanok főbb adataival, az ingatlan Adásvételi Szerződése, az energetikai tanúsítványok, bérleti szerződések (ha vannak) és minden olyan dokumentum, amely lényeges lehet és elérhető az adott ingatlannal kapcsolatban.


Ajánlattétel

Ha Ön sikeresen regisztrált a honlapon, ajánlatot tehet bármelyik az árverésen aktív állapotban lévő ingatlanra (ezt visszaszámláló jelzi az adott ingatlan adatlapján). Amíg az árverés él, Ön úgy tehet ajánlatot, hogy a kiválasztott ingatlan adatlapján megnyomja a ’Villám Ár’ illetve a ’Licitálok’, függően attól, hogy az értékesítés melyik fázisában van.

Amennyiben az adatlapon a ’Villám Ár’ gombot látja, úgy csak az adott áron van lehetősége ajánlatot tenni. Amennyiben az adatlapon a ’Licitálok’ gombot látja, úgy a gomb megnyomása után az előre beállított licitlépcsők mértékével növelheti az ajánlatát. Újabb licit megtétele kizárólag az éppen legmagasabb licitet meghaladó összeg megajánlásával lehetséges. A Licitlépcsőket az alábbiak szerint állítottuk be a honlapon:

Korábban hirdetett nettó eladási ár

Licitlépcső (HUF)

5 millió Ft alatt

100 000

5- 15 millió Ft között

250 000

15- 50 millió Ft között

500 000

50 millió Ft fölött

1 000 000


Saját belépési azonosítója és jelszava használatával, amikor belép a weblapra és licitál, látni fogja, hogy ajánlata jelenleg a legmagasabb, vagy más ajánlattevő, újabb, magasabb ajánlattétellel túllépte azt. A Kezdő Licit Árnál magasabb ajánlat megtétele nem garantálja, hogy Ön lesz a nyertes licitáló az aukción. Minden ingatlan esetében meg lett határozva egy ’Reserve Ár’, melyet a CIB Bank egyoldalúan szabott meg, meghatározva azt az árszintet, amelyen hajlandó megfontolni az ingatlan értékesítését. Amennyiben egy ajánlat eléri ezt a meghatározott árszintet, meg fog jelenni az oldalon a „Reserve Ár Elérve" felirat.


Meghosszabbítások

Abban az esetben, ha egy adott ingatlan esetében döntetlen licithelyzet alakul ki, az aukció automatikusan további 5 perccel meghosszabbodik. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy adott ingatlanra 5 perccel az aukció zárása előtt újabb licit érkezik, az aukció automatikusan további 5 perccel meghosszabbodhat, egészen addig ameddig meg nem szűnik a licitálási aktivitás.


Legmagasabb Licit Megajánlása

Miután bezárult a licitálás egy adott ingatlanra, megjelenik a Licitálás gomb helyén egy 'Legmagasabb Licit Megajánlása' gomb. Ennek a gombnak az a funkciója, hogy ha egy regisztrált felhasználó úgy dönt, hogy ő is hajlandó lenne megadni a záráskor érvényes legmagasabb licit szintjét az ingatlanért, megajánlhatja ugyanazt az összeget. Így abban az esetben ha az első helyezett licitáló visszalépne a vásárlástól (ezzel kizárva magát valamennyi jövőbeni CIB Ingatlan Aukcióból), a ’Legmagasabb Licit Megajánlása’ gombot először kattintó felhasználó vásárolhatja meg az ingatlant.


Finanszírozás

A „Finanszírozás” fülre kattintva találhat elérhetőséget a CIB Bank finanszírozási témában illetékes kollégáihoz, akiktől bővebb tájékoztatást kaphat. Lehetőség van finanszírozás igénybe vételére, de az aukció természetéből fakadóan a vevő jelöltnek nem minden esetben lesz lehetősége az adott határidőkbe beleférni, ha a hitel elbírálást nem indította el kellő időben (a licit leütése előtt) így minden esetben kérjük akkor licitáljon ha az esetleges negatív hitelbírálat után más forrásból is ki tudja egyenlíteni a vállalt árat.


Ajánlati biztosíték

Az Aukció zárását követően vagy egy Villámlicit megtételét követően a nyertes licitálóval kapcsolatba fogunk lépni annak érdekében, hogy az Ajánlati biztosítékot megfizesse a bank számára, amely egyenlő a teljes nettó vételár 2%-ával. Az ajánlati biztosíték megfizetésére 5 munkanapja lesz a licitálóknak, amelyet az Ajánlati Biztosíték Megállapodás aláírásával párhuzamosan kell megfizetni a bankban. Az Ajánlattevő az általa tett Vételi Ajánlat érvényességi feltételeként, illetve annak megerősítéseként ajánlati biztosítékot kíván nyújtani az Árverezőnek, amely az Ajánlati Biztosíték Megállapodás aláírásától számított 30 napig áll fenn. Ezen időszak végéig a Feleknek alá kell írniuk az adásvételi szerződést, ellentétes esetben a Banknak jogában áll más érdeklődőnek értékesíti az ingatlant.


Az Adásvételi Szerződés Aláírása

Az Ajánlati Biztosíték befizetését követően a nyertes licitálónak 30 naptári napja lesz aláírnia az Adásvételi Szerződést és azzel egy időben befizetnie a 10% Foglalót.


Lezárás után

Amikor az árverés lezárul, a CIB Bank áttekinti a megtett ajánlatokat, a győzteseket pedig felkéri az Ajánlati Biztosíték valamint az Adásvételi Szerződés aláírására. Az Ajánlati Biztosíték Megállapodás Minta valamint az Adásvételi Szerződés Minta bejelentkezés után az árverésben részt vevő ingatlanok adatlapjáról egyenként tölthető le. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a honlapon található Adásvételi Szerződések nem módosíthatók, ezért kérjük, tüzetesen olvassák el őket. A jogi részletekről a „Feltételek" részből tájékozódhatnak.


További kérdések

Kérjük, olvassák el a GYIK fejezetet is! Amennyiben további felvilágosításra van szükségük, a ’Kapcsolat’ fül alatt vehetik fel velünk a kapcsolatot.